CZ EN DE NL PL

Spindleruv Mlyn

Het schilderachtige bergstadje Špindlerův Mlýn behoort tot de belangrijkste recreatie- en sportcentra (wandelen, fietsen, skiën) niet alleen van het Reuzengebergte, maar ook van de gehele Tsjechische Republiek. Špindlerův Mlýn ligt op zeespiegelhoogte 715 -1310 m.n.m., op de samenloop van de rivier de Elbe en de beek Dolským potok in het Nationaalpark Reuzengebergte. Naar Špindlerův Mlýn kunt u in elk seizoen van het jaar reizen, niet alleen om nieuwe krachten in de gezonde berglucht op te doen, maar ook om zich sportief te vermaken en/of mooie belevenissen in de natuurschoonheid van de omgeving te hebben.

Dankzij de natuurschoonheid en prima omstandigheden voor zomer- en wintersport werd Špindlerův Mlýn in het Reuzengebergte een van de meeste bezochte recreatieplaatsen in de Tsjechische republiek en wordt terecht als parel van het Reuzengebergte genoemd.

Van mei tot en met oktober kunt u kiezen uit een rijk aanbod van toeristische wegen op de bergen en in de dalen, waar u dichte bossen, snelle bergbeken, schitterende bergweilanden of fantastische uitzichten in het landschap kunt ontmoeten. Špindlerův Mlýn staat voor een ideaal uitgangspunt van een hele reeks van fiets- en wandelroutes.

De eerste sneeuw kan al eind oktober op de bergkammen van het Reuzengebergte verschijnen. De optimale sneeuwomstandigheden voor alle winstersportdisciplines duren vanaf december tot en met eind april. De meest bezochte sportterreinen zijn "St. Pieter= Svatý Petr" en "Medvědín". Hier komen alle liefhebbers van het skiën aan hun trekken: vanaf de beginners tot aan de meest veeleisende skiërs en snowboardisten. Beide sportterreinen zijn voor het geval van ongunstig weer uitgerust met installaties voor de kunstmatige sneeuwproductie. Špindlerův Mlýn en omgeving is ook ideaal voor de skilopers, die hier een brede keuze van verzorgde skilooproutes hebben.

Naast ski- en bergtochtvermaak biedt Špindlerův Mlýn ook een hele reeks van verdere activiteiten:
 •  het bobben op de bobbenbaan
 •  het rijden op de sleebaan
 •  snowtubing
 •  paardrijden en koetsritten
 •  vissen in de stroomversnellingen van de rivier de Elbe
 •  tennis, squash, bowling
 •  sauna, fitness, masages, solarium
 •  paragliding, rafting
 •  otsbeklimming, het abseilen an andere adrenalin-disciplines

Het verblijf in het koninkrijk van de berggeest van het Reuzengebergte kan aangenamer worden gemaakt door bezoek aan de plaatselijke restaurants, wijnlokalen, bars, discotheeken en goklokalen. In de kleine winkels hier kunt u boodschappen doen voor wat betreft levensmiddelen, sportmerkartiekelen of souvenirs.

Špindlerův Mlýn heeft bovendien het hele jaar door een rijke cultuurprogramma te bieden zoals promenade-concerten, tentoostellingen, bioscopen en natuurlijk niet te vergeten - de sporttopwetstrijden, zoals werkelijk iedereen aan zijn trekken kan komen.

Bezoekt ons en overtuigd u zelf!